Sådan fjerner du en gel manicure derhjemme

Guides

Sådan fjerner du skånsomt din gel manicure derhjemme

-20%
39,20 kr 49,00 kr
-20%
39,20 kr 49,00 kr
-50%
24,50 kr 49,00 kr

Når du har haft din manicure i et par uger, vil der begynde at komme at synlig neglevækst. Dine negle ser dermed ikke ser helt så frisk eller poleret ud, som du gerne vil have det. Undgå at pille og plukke i neglene, og prøv i stedet disse eksperttips.

Her er den sikreste og enkleste måde at fjerne gel på. Med et par vigtige gode råd og lidt tålmodighed får du sunde og naturlige negle på ingen tid.

SÅDAN FJERNER DU GEL

Vi kender alt for godt fristelsen til selv at pille sin gel af. Det øjeblik af tilfredshed er dog hurtigt væk igen, og tilbage står du måske med en negleskade, som kan tage uger at reparere. Sådan her kan du sikkert fjerne en gel-manicure derhjemme.

1: FIL DEN NED

Du skal ikke tænke for meget over det: At fjerne gelenegle derhjemme er nøjagtig den samme proces som i salonen. Først skal du have fat i en frisk neglefil. Hvis en negl går i stykker eller flækker, skal du file den ned til en form, som du ønsker, og lade den være i fred bagefter, hvis du kan. Hvis du ønsker at fjerne manicuren helt, skal du starte med kun at file topcoaten forsigtigt væk. Benyt en medium fil med 180 grit til forsigtigt at fjerne så meget af topcoaten som mulig. Du ved, at du har fjernet nok af topcoaten, når farven falmer og finishen bliver kedelig. Vær forsigtig med ikke at file hele lakken af, da det kan forårsage skader.

2: SOAK OFF

Nu til det trin, der vil sætte din tålmodighed på prøve. Læg en vatkugle eller en vatrondel (sidstnævnte holder bedre på væsken) i acetone på hver af dine negle, og pak derefter spidsen af din finger ind i folie for at holde kuglen på plads. Acetonen fordamper hurtigt. Den største fejl, der fører til, at gelen ikke kommer helt af, er at man ikke gennemvæder vattet nok. Gentag på alle 10 negle. Lad derefter dine negle trække i blød i ca. 10 til 15 minutter, og lad dem trække længere tid, hvis lakken ikke glider let af. Du ved, at acetonen har fjernet gelen helt, når lakken ser ud til at være løftet fra neglen. Hvis du ønsker at fremskynde processen (og gøre oplevelsen lidt mere spa agtig), kan du pakke dine hænder ind i et varmt håndklæde eller en varmepude for at løsne gelen. Acetone har brug for varme for at virke ordentligt.

Hvis du ikke har acetone, skal du ikke bekymre dig. Følg step 1 og fil dine negle ned, men i stedet for at lægge dine negle i blød i acetondampet bomuld, skal du lægge dine hænder i en skål med varmt vand, opvaskemiddel og en teskefuld salt i 20 til 30 minutter. Dette skulle blødgøre gelen nok til, at du nemt kan fjerne lakken fra neglebunden. Pro-tip: Tilsæt neglebåndsolie i sæbeopløsningen for at give ekstra fugt.

3: FJERN FORSIGTIGT

Hvis lakken ikke glider let af, kan du tage en frisk acetone-gennemvædet vatkugle og lægge den på neglen i et par minutter mere. Arbejd på én negl ad gangen, og brug en forsigtig drej- og klembevægelse for at trække folien af. Hvis der er overskydende lak tilbage, skal du tage en appelsinpind (aldrig et metalværktøj, som kan beskadige neglen) og skrabe gelen blødt væk mod toppen af din finger - aldrig tilbage og mod neglens retning.

4: PLEJ DINE NEGLE

Selvom acetone gør underværker med hensyn til at fjerne gel, kan det gøre din negl følsom og tør. Når al lakken er fjernet, skal du skylle eventuelle rester af acetone af med vand og sæbe og tilføre dine negle og hud fugt igen med en cuticle oil. Det er også en god idé at benytte en olie før du lægger neglene i blød, for at forhindre dehydrering.

relaterede artikler
Sådan påfører du builder gel
Builder gel

Sådan påfører du builder gel

Gellak

Sådan laver du lipgloss negle

Inspiration til nytårsnegle
Gellak

Inspiration til nytårsnegle

Gellak

Sådan laver du nemt Baby Boomer negler